La Diada Enosolidària uneix el territori de la DO Alella per una mateixa causa

L’Esclerosis Lateral Amiotròfica, coneguda també com l’ELA, és una malaltia del sistema nerviós central, caracteritzada per una degeneració progressiva de les neurones motores. Apareix sense previ avís, és difícil de diagnosticar i et dóna una esperança d’entre 3 a 4 anys de vida. La Fundació Miquel Valls, a Calella, és l’única entitat a Catalunya, creada per ajudar a millorar la qualitat de vida als afectats així com a la seva investigació i, El Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, qui ha volgut donar-li veu aquest any.

“Buscaven una acció amb fi social que animés a tots els membres de la Ruta del Vi DO Alella a participar i, on els diners recaptats, es destinessin a ajudar a alguna entitat solidària del territori” m’explica l’Andreu Vidal, president del Consorci i Alcalde d’Alella.

Per aquesta primera edició es va contactar amb la Fundació Miquel Valls, d’una banda, per la seva gran tasca social i de l’altra, per la seva proximitat espacial i emocional.

Durant tota la primera quinzena de juny, més de 22 membres de la Ruta del vi DO Alella van generar cert tipus d’accions on, part dels diners recaptats, anaven a la Fundació. A més, des d’Enoturisme DO Alella es van lliurar guardioles en tots els establiments membres amb l’objectiu d’amplificar el radi d’actuació i recaptació de fons i es van sortejar 30 ampolles Pansa Blanca de Raventós d’Alella a través de les xarxes socials.

L’activitat vertebradora va tenir lloc al celler Alta Alella amb la presència del Pau i la Gina, fundadors del projecte Ilusión+. “Parlem sobre l’ELA”, amb aquest títol s’anunciava aquesta activitat que incloïa una xerrada a càrrec d’aquesta parella de lluitadors infatigables, un tast dels seus vins i una visita a Alta Alella. El Pau, un dels afectats per l’ELA, va explicar amb sinceritat i sense embuts totes les conseqüències i dificultats amb les quals t’enfrontes amb aquesta malaltia. Una conversa que va derivar en un debat carregat d’emocions i sentiments.

Molts van ser els membres que van contribuir a la causa obrint les portes dels seus cellers, restaurants i espais i, oferint un gran ventall d’activitats on el vi DO Alella corria per a totes les copes. El restaurant Els Garrofers va organitzar un concert a La Barraca, el seu espai a l’aire lliure, amb un gran èxit de convocatòria; per la seva banda, el restaurant l’Era  oferia un menú solidari durant aquestes dues setmanes. Seguint amb el vessant més gastronòmic, l’Hotel Vilarenys va organitzar un menú degustació amb maridatge a càrrec del sommelier Carlos Puñet amb un cartell de sold-out i una gran ovació per part del públic que hi va assistir. Botigues com El Nou Antigó, Jordana o El Rebost dels Sentits van organitzar tastos i sortejos en benefici de l’ELA. En la mateixa línia, cellers com Can Roda, que va organitzar un showcooking arrebossat de gent,  Bouquet d’Alella, amb un aperitiu a la fresca i Quim Batlle amb una visita solidari, es van sumar activament a l’acció. Destacar l’activitat que va organitzar Ànima d’Alella, el nou projecte de recuperació de vinyes al territori DO Alella, on es va poder tastar grans vins davant de les vinyes amb una interessant explicació de la història vinícola del territori. Per acabar, les activitats d’ens públic i de caràcter popular com l’Enotast a la plaça Can Lleonart a càrrec de la Rebeca de la DO Alella, l’Òpera a la fresca amb tast de vins i el Tast de la Biblioteca del Masnou amb la sommelier Eli Vidal també van ser un èxit de convocatòria.

L’any vinent, es tornarà a repetir l’acció amb una nova entitat receptora.