Badalona. Els orígens: cultura, natura i vi.

Des de 69 €

Badalona
Tot l'any
Tot el dia

Categories: ,

icona comprar3

Coneix la part més autèntica de Badalona!

Fes un passeig de contrastos entre el passat i el present de la ciutat, i pensa com vols fer el recorregut. Aquí tu tries com fer la visita: a peu, en transport públic o en vehicle propi.

Comença el matí al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra -Bé Cultural d’Interès Nacional- i gaudeix del seu entorn de pau envoltat d’història, avantpassats i arquitectura gòtica. Un lloc fora de la ciutat i alhora molt a prop d’ella.

Quan en surtis, és el moment de visitar la veïna Masia de Coll de Canyet, que sota la distinció de la Denominació d’Origen Alella produeix el vi badaloní Orígens. Passeja entre les seves vinyes i escolta les millors anècdotes familiars del seu propietari Josep Coll: et sentiràs com a casa! Acaba la visita amb el tast d’alguns dels seus vins maridats amb un petit aperitiu.

I, com a tota ciutat, per entendre l’autenticitat de Badalona és necessari analitzar-ne les restes del passat i passejar-se per la ciutat romana de Baetulo. Descobreix el patrimoni que es conserva al subsòl del Museu de Badalona, al bell mig de la ciutat. Contempla el jaciment arqueològic, declarat des del 1995 Bé Cultural d’Interès Nacional.

Badalona forma part de la Ruta del Vi DO Alella

Et donem les opcions per fer la ruta com millor et vagi:

 A peu: Si estàs animat i tens ganes de caminar, pots fer tot el recorregut d’anada a peu seguint la senyalització de la ruta ‘Badalona, camins de salut’. Són menys de 2 hores per un camí molt agraït en un entorn que et sorprendrà. Fes el recorregut senyalitzat sortint de l’estació de metro Pompeu Fabra o de l’estació de tren de Badalona i visita el Monestir de Sant Jeroni, passa per la Masia Coll de Canyet Orígens, baixa amb autobús a dinar a un dels restaurants més tradicionals de Badalona, Ca l’Arqué, i un cop dinat, ves cap al Museu.
*Recorregut marcat en un mapa (Badalona. Camins de salut), que ens condueix des de l’ estació de tren i/o Metro Pompeu Fabra fins a Sant Jeroni de la Murtra.

 Amb transport públic, autobús: Si et sembla una mica massa, tenim una alternativa més suau. Surt amb autobús de la parada de Pompeu Fabra, que coincideix amb l’última estació de metro de la línia 2, i atura’t a la parada de l’Església de Canyet, plaça Mossèn Joan Baranera. Des d’aquest punt puja caminant fins al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, després segueix cap a la Masia Coll de Canyet, on es conrea el Vi Orígens, baixa amb autobús a dinar a un dels restaurants més tradicionals de Badalona, Ca l’Arqué, i un cop dinat, ves cap al Museu.
o Instruccions per arribar a l’Església de Canyet, plaça Mossèn Joan Baranera. Barri rural de Canyet:
 Bus B26 Badalona (Hospital de Can Ruti ) – Sant Adrià del Besòs (estació de rodalies).
 Parada de bus Plaça Pompeu Fabra (última estació L2 metro) situada a l’Av. de Martí Pujol / Via Augusta – a la parada Ctra. De Canyet – Pl. Mossèn Baranera (Església del barri rural de Canyet) durada de 15 minuts aproximadament (8ª parada).

o Instruccions per arribar al Restaurant Ca l’Arqué:
 Bus B26 Barri de Canyet. Just davant de la Masia Coll de Canyet.
 Parada Crta. de Canyet / Diagonal de la Costa Brava – a la parada de l’ Av. de Martí Pujol / Carrer Ignasi Iglesias durada de 15 minuts aproximadament (11ª parada).

 Vehicle propi: I, si la teva idea és fer-te la teva pròpia ruta i explorar els camins del Monestir… Fes tota la ruta en cotxe.
o Accés recomanat a Sant Jeroni: autopista B20 direcció Barcelona – Nus de la Trinitat. Sortida 19 Santa Coloma. Segueix les indicacions del Google Maps. Aparca al costat del monestir de Sant Jeroni de la Murtra.
o Per arribar a la Masia Coll de Canyet: torna pel mateix camí per on has vingut, incorpora’t a la B20, direcció Badalona – Mataró, surt per la sortida 21, i segueix les indicacions per anar a l’ Hospital de Can Ruti (Google Maps). Aparca a mà dreta a la Plaça de Mossèn Joan Baranera, davant l’ Església de Canyet, i desplaça’t a peu uns metres amunt fins a la Masia Coll de Canyet.
o Per arribar al Restaurant Ca l’ Arqué: torna en sentit contrari per on has vingut i segueix, cap avall i direcció mar, les indicacions de centre ciutat i estació de tren de Badalona. Arribat a la Via Augusta amb Plaça de Pompeu Fabra, es recomana aparcar al Pàrquing d’Engestur de Pompeu Fabra. Desplaçament a peu uns 200 metres avall, direcció mar o estació de tren per la mateixa Av. de Martí Pujol, fins a la cantonada amb C/ de Ribas i Perdigó, on trobarem el Restaurant Ca l’ Arqué.
o A peu, dirigeix-te al comercial C/ de Mar, tafaneja les seves botigues i direcció muntanya arriba a la Plaça de la Vila. Agafa, en el mateix sentit que els cotxes, el carrer que voreja la plaça ( C/ de Francesc Layret) i fins l’ Oficina de Turisme de Badalona, al vistós Edifici del Centre Cultural el Carme. Puja pel C/ de Temple, i al primer encreuament gira la dreta, on s’aprecia en plena Via Augusta, el Museu de Badalona.

EL PREU INDICAT INCLOU:

CELLER Visita guiada per les vinyes de la Masia Coll de Canyet – Vi Orígens, amb tast de vins maridats amb un petit aperitiu.
RESTAURACIÓ Dinar al restaurant Ca l’Arqué.
ACTIVITATS  Visita guiada al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra: l’església, les dependències monàstiques i el claustre.
 Visita amb àudioguia a les restes arqueològiques de Baetulo, situades al Subsòl del Museu de Badalona: veurem les termes, el decumanus i carrers principals, zona comercial del fòrum, habitatges i exposició permanent.

ASSEGURANÇA de viatge bàsic plus.

 

Badalona
Ruta a peu