Alta Alella Mirgin – Alella

Alta Alella és un projecte familiar que va néixer a principis dels anys 90. En Josep Maria Pujol-Busquets, acompanyat de la seva dona Cristina Guillén, va iniciar aquesta aventura enològica adquirint la finca de Can Genís, amb reminiscències noucentistes, situada a la zona agrícola del Parc Natural de la Serralada de Marina, entre els municipis d’Alella i Tiana.
Al 1991, Alta Alella va començar per plantar les primeres vinyes, al costat de la Pansa Blanca (Xarel·lo), varietat tradicional d’Alella, van plantar una gran diversitat de varietats, entre d’altres, l’oblidada Mataró, que no s’havia cultivat a Alella des dels temps de la fil·loxera. Es va construir el celler, reformar la masia i incorporar les vinyes de més de 50 anys que ja estaven en producció.
L’any 2001 ja estaven a punt per elaborar els primers vins, fruit de les 6 hectàrees disposades en terrasses i costers. Des d’aleshores s’han adquirit i condicionat un total de 17 hectàrees, situades a una altitud d’entre 150 i 250 metres sobre el nivell del mar.
Des del seu inici, tota la producció ha estat ecològica certificada, sense l’ús d’herbicides, ni pesticides, i mantenint una biodiversitat i ecosistema equilibrats. S’utilitzen tècniques ancestrals, com l’adob en verd i el compost orgànic. La verema és manual, i té una durada d’aproximadament dos mesos, buscant el moment òptim per a cada varietat mitjançant rigorosos controls de maduració.
Actualment Alta Alella ha arribat al seu punt de màxima maduresa a nivell de finca, apostant per l’enoturisme amb la construcció d’un centre de recepció de visites perquè els amants del vi i el cava puguin degustar tots els productes mentre gaudeixen d’unes magnífiques vistes del Mar Mediterrani en un entorn vitícola singular.

Visites:

Horari: tots els dies de 10 a 20 h (temporada alta) i de 10 a 18.30 h (temporada baixa)
Idiomes: Català, Castellà, Anglès, Francès, Italià. Visites disponibles també en alemany amb reserva prèvia i cost addicional.
Preu aproximat: 15 € – 20 €

• Visita 3 degustacions: passejada entre vinyes, visita al celler i degustació de 3 vins /caves (per a grups de més de 10 persones).

• Visita 6 degustacions: passejada entre vinyes, visita al celler i degustació de 6 vins/caves.

• Visita 4×4: Excursió per les vinyes en vehicle tot terreny, visita del celler i degustació de 3 o 6 vins /caves.

És necessari fer reserva prèvia per assegurar disponibilitat.

Consulta aquí 

Altres propostes enoturístiques:

Visita “Pica Pica d’Altura” en 4×4
Visita pensada per a grups reduïts de fins a 6 persones, amb excursió en tot terreny per les vinyes i un”cocktail maridatge”, àpat a base de tapes dissenyades per maridar amb els nostres vins.
Preu per a 1, 2, 3 persones: 200 € – preu fixe.
Preu de 4 a 6 persones: 50 € – preu per persona.
Més informació aquí 

Visita per a grups “Pica-Pica d’Altura”
Visita a les nostres instal·lacions seguida d’un “cocktail maridatge”, àpat a base de tapes pensades per maridar amb els nostres vins.
Activitat per a grups superiors a 6 persones. Preu a consultar segons temporada i disponibilitat del celler. Per a més informació contactar amb enoturisme@altaalella.wine.

Taste& Ham en 4×4 (màxim 6 persones)
Excursió entot terreny a les vinyes i visita al celler i a la Cava Nova. Tast maridatge de pernil ibèric amb 3 dels nostres vins /caves.
Preu fins a 4 persones: 160 € – preu tancat
Preu de 4 a 6 persones: 40 € – preu per persona

Taste & Ham (de 7 a 25 persones)
Visita al celler i a la Cava Nova. Tast maridatge de pernil ibèric amb 3 dels nostres vins /caves.
Preu: 30 € per persona

Fly me to the vineyards + Pica Pica d’Altura
Tour en helicòpter per poder admirar des del cel el Mediterrani, la finca d’Alta Alella Mirgin i el seu entorn. Excursió en 4×4 per les vinyes i visita al celler i a la Cava Nova.
Degustació d’un “Pica-Pica d’Altura” en un dels nostres espais amb vistes a les vinyes i al mar.
Més informació aquí
Per a reserves contactar amb Lifestyle Barcelona: info@lifesylebarcelona.com

Fly me to the vineyards
Tour en helicòpter per poder admirar des del cel el Mediterrani, la finca d’Alta Alella · Mirgin i el seu entorn. Excursió en 4×4 per les vinyes i visita al celler i a la Cava Nova. Tast de vins i caves.
Més informació aquí
Per a reserves contactar amb Lifestyle Barcelona: info@lifesylebarcelona.com

• Taller de cuina Gourmet
Passejada entre vinyes i visita al celler. Taller de cuina actiu de 2 h al Centre d’Enoturisme. Degustació dels plats elaborats i maridatge amb vins i caves Alta Alella · Mirgin.
Preus i formats a consultar enviant correu a enoturisme@altaalella.wine

 

• Visita teatralitzada “El Raïm Inquiet”
Una activitat familiar, pensada des d’una vessant educativa i lúdica on els participants recorren els espais del celler: les vinyes, la sala de fermentació i la zona de criança. La visita finalitza al Centre d’Enoturisme, on els més petits de la casa gaudeixen d’un tast comparatiu de mostos i d’una activitat educativa de comprensió del procés del vi al voltant del conte. Mentre aprenen amb els jocs educatius, els pares i mares tastaran els vins i caves d’Alta Alella tot coneixent-ne el projecte.
Preu: 10 € per persona
Per a més informació contactar amb enoturisme@altaalella.wine

• Visita & Showcooking – maridatge
Passejada entre vinyes i visita al celler i a la Cava Nova.
Showcooking amb chef privé i degustació de vins i caves.
Preus i menús a consultar.
Per a més informació contactar amb enoturisme@altaalella.wine

Per a altres activitats, consultar directament amb Alta Alella · Mirgin.

ICONA WEB ALTA ALELLApapers-de-vi-57-web-alta-alella