El poblat de la cadira del Bisbe

El poblat ibèric es va construir en la vessant sud del turó de la Cadira del Bisbe, dins de la Serralada Litoral. S’eleva uns 267 metres sobre el nivell del mar i ocupa una superfície de gairebé 30.000 m2. Està datat des del segle VI fins al segle I abans de Crist.

És un poblat de dimensions mitjanes, ubicat en un lloc estratègic, amb una clara intenció de control del territori: la vall de Premià i el pas de la ruta que uneix la plana  i la Serra de Sant Mateu, via de pas cap al Vallès. La seva construcció respon a un model urbanístic aterrassat, emmurallat i amb una torre defensiva. Constitueix doncs, el nucli urbà entès com a centre polític i econòmic del territori circumdant, de clara vocació agrícola.

El poblat està sempre obert. S’hi accedeix resseguint la Riera de Sant Pere, a 500 metres de la Plaça de la Vila, fins trobar-ne, a la dreta,  l’indicador i la passera del recorregut. El poblat està enterament senyalitzat per facilitar l’explicació de les estructures ibèriques. La visita al Museu de Premià de Dalt complementa la comprensió dels continguts i exposa els materials trobats.