El Maresme va acollir ahir 13 de març l’acte d’entrega de Cargols 2017 que Slow Food Catalunya organitza anualment entre tots els seus membres. El Cargol (pel símbol de l’Associació) és una placa que distingeix els restaurants membres i permet al client identificar la filosofia de l’establiment, basada en els productes ecològics i de proximitat. Enguany n’han entrar a formar part nou nous restaurants, sumant-ne setanta-quatre. Els restaurants membres de Slow Food Maresme són Els Garrofers d’Alella, amb Gonzalo Rivière al cap de cuina; la Fonda Marina de Montgat amb Jordi Forés -nou membre- i Lasal del Varador d’El Masnou amb el xef Carlos Nusbaum.

La jornada es va encetar a la Fonda Marina de Montgat, on va tenir lloc el tradicional Mercat de la Terra al llarg del matí. El Celler Alta Alella Privat de la DO Alella va acollir lacte de lliurament dels distintius als restaurnts i als productors i menjadors compromesos.  L’entrega va anar a càrrec de Pep Parés, actor vinculat al món de la solidaritat i la defensa del medi ambient, i de la periodista Núria Coll, directora de la revista digital “Ets el que menges”. Finalment, tots els assistents van poder gaudir del dinar preparat pels cuiners Gonzalo Rivière i Luca Marongiu del restaurant Els Garrofers d’Alella.

La Filosofia Slow Food: Bo, Net i Just

El projecte dels Restaurants Km0 Slow Food neix fa anys de la voluntat per fomentar una cultura basada en els aliments Bons, Nets i Justos per part de cuiners i socis de l ‘entitat.

Els restaurants cuinen plats de Km0 en els quals prioritzen la pagesia propera i ecològica, emprant aliments de temporada, evitant l’ús de transgènics, recuperant productes de l’Arca del Gust i dels Baluards de Slow Food, i cuinan peix capturat de forma sostenible.

“Cuinem des del cor i treballem amb aliments de màxima qualitat compartint el nostre coneixement amb altres restaurants Km0 per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local. Ens agrada cuinar, i ens agrada que els nostres clients rebin a la taula el que nosaltres estimem a la cuina“.

Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 129 països.

Amb els nou restaurants que han entrat a la llista, sumen setanta-quatre restaurants km0 de SlowFood i 1 menjador escola a Catalunya. Podeu consultar tots els restaurants que formen part de Slow Food en aquest Slow Food Catalunya

 

Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *