slider mercats

La 2a edició de Mercats amb DO Alella arriba enguany amb la participació de més municipis i mercats municipals

  • Vilassar de Dalt donarà el tret de sortida a la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el pròxim 21 d’abril.
  • Mercats amb DO Alella és una marca global creada per dinamitzar els mercats municipals del territori de la DO Alella mitjançant accions de promoció conjuntes.
  • La iniciativa va néixer el 2017 de la mà del Consorci de Promoció Enoturística de la DO Alella i té voluntat d’estendre’s a tots els municipis adherits i amb mercat municipal.

El municipi de Vilassar de Dalt donarà el tret de sortida a la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el pròxim 21 d’abril. El projecte, que va néixer el 2017, enguany agafa força amb més municipis i mercats municipals participants. Així, al llarg de l’any, vuit poblacions acolliran el seu Mercat amb DO Alella: Badalona, Calella, El Masnou, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià i Vilassar de Dalt.

L’activitat central de Mercats amb DO Alella és el maridatge de cuina i vins dins el mercat. Cada parada proposa un o més tastets per acompanyar un vi de la DO, el qual es serveix des del punt itinerant d’Enoturisme DO Alella.

Cada mercat municipal programa també activitats complementàries, com ara un tast de vins DO Alella gratuït amb el suport del Consell Regulador, un sorteig d’experiències enoturístiques al territori entre els visitants al mercat o actuacions musicals. Les jornades es difonen a les xarxes amb les etiquetes #mercatsdoalella, #rutavidoalella i #nomdelmunicipi.

Així, en el Mercat amb DO Alella Vilassar de Dalt (imatge inferior) d’aquest dissabte 21 d’abril (de 12 a 16 h), a més del sorteig, hi haurà tallers infantils i una masterclass de swing amb la música de The Swing Makers (més informació i programa a l’apartat Mercats amb DO Alella d’aquest web).

Projecte_nou_mercat Vilassar de Dalt

Mercats amb DO Alella és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella per dinamitzar els mercats municipals amb accions de promoció i a través d’una marca global. ‘Mercats amb DO Alella’ és una marca associada als valors de qualitat i proximitat, de pertinença geogràfica. Es va crear amb l’objectiu de fomentar l’hàbit saludable de consum de producte local i sostenible, maridant-lo amb vins de la DO Alella, i per potenciar la relació entre productors, comerciants i consumidor final amb el mercat com a nexe d’unió socialitzador. El vi com a producte enogastrònomic propi de la dieta mediterrània, la vinya i l’activitat agrícola com a paisatge identitari i font de biodiversitat, conformen els eixos vertebradors del programa de promoció.

El 2017 es va engegar la iniciativa a manera de prova pilot a 4 dels 23 municipis consorciats: Teià, Alella, El Masnou i Montgat. La bona acollida rebuda tant per part dels ajuntaments i dels paradistes com de públic assistent, ha fet confiar a arribar a consolidar la iniciativa amb la implicació futura de la totalitat dels municipis consorciats que tenen mercat municipal.

Mercats amb DO Alella és possible gràcies a la col·laboració conjunta entre el Consorci de Promoció enoturística de la DO Alella, els Ajuntaments i Oficines de Turisme dels municipis de Badalona, Calella, El Masnou, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià i Vilassar de Dalt, i dels comerciants i cellers implicats sota la DO Alella que aposten pel projecte. Compte amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

NOTA DE PREMSA

CARTELL MERCATS DO ALELLA

Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *