Alella Vinícola – Alella

CELLER MODERNISTA I EL VI DE BARCELONA!

Alella Vinícola és un celler familiar creat el 1906 al cor de la D.O. Alella, a només 15 quilòmetres de Barcelona. Elaborem unes 90.000 ampolles anuals d’una dotzena de vins i realitzem diferents activitats relacionades amb el món del vi i la gastronomia. Disposem de restaurant propi al mateix celler modernista dissenyat per Jeroni Martorell, deixeble d’Antoni Gaudí.

Marfil és la marca emblemàtica del celler des dels anys vint, ha estat al llarg del s.XX el vi blanc de Barcelona i exportat arreu del món.

Seguim elaborant els vins que des de fa cent anys han marcat l’estil de la D.O. (vins blancs de Pansa blanca i Garnatxa blanca), hem recuperat vinificacions que havien quedat totalment oblidades (vins dolços i generosos) i estem innovant i reinventant la zona a través de vins radicalment originals mai elaborats a la zona (vins escumosos d’alta qualitat amb D.O. Alella)

– Un celler familiar: Som un celler familiar on dos germans (Samuel i Xavier Garcia) realitzen les tasques de direcció del celler, des de les plantacions de les vinyes fins a la comercialització

Vinyes vora el mar: Estan localitzades a les diferents valls d’Alella, El Masnou, Teià i Tiana. La gran majoria assentades a la falda de la Serralada litoral, totes elles de cara al mar. Hem recuperat Vinyes velles periurbanes pràcticament abandonades. No s’utilitza sense cap concepte ni herbicides, ni pesticides ni adobs inorgànics. Només productes autoritzats per a la viticultura ecològica. Treballem amb varietats tradicionals de la zona: Pansa blanca, Garnatxa blanca i Garnatxa negra. També hem introduït la varietat Syrah.

Compromís amb el medi ambient: Des de fa  20 anys tot el raïm que entra al nostre celler està lliure de productes de síntesi. Deixem les plantes i herbes que creixin per tal retenir amb les arrels el sauló arenós i evitar que s’erosioni. A més a més, amb el cicle de vida de les herbes ajudem a donar estructura i nutrients al sòl. Tant al celler com a la vinya ens hem compromès a minimitzar els efectes nocius medi ambientals que genera qualsevol empresa elaboradora de productes alimentaris amb: agricultura sostenible i bio, tancar el cicle del Carboni i del Nitrogen retornant de manera adequada els subproductes generats al celler i a la vinya ( brisa, rapa, baixos, restes vegetals, ….), minimitzar al màxim l’ús d’energies no renovables i de l’aigua amb bones pràctiques al celler i a la vinya i utilitzar aprovisionaments totalment reciclables. I com no, potenciant cada cop més la venta de proximitat.

Visites obertes tots els dissabtes a les 12h
Entre setmana: Tots els dies (prèvia reserva)
Idiomes: Català, Castellà, Anglès,
Preus:

12 € vista celler + tast de 3 vins
15 € visita vinyes + celler + tast de vins (grup mínim 8 persones)

Qualsevol altre idioma, consultar cost adicional.

Altres propostes enoturístiques:

El celler disposa de botiga de vins i de restaurant propi obert tots els dies de la setmana (excepte dilluns i diumenges nit) de 8 h a 24 h amb cuina permanent a qualsevol hora. Disposa de carta i de menú per a grups, amb diferents sales per a celebracions de tot tipus.
S’hi realitzen diferents activitats relacionades amb la gastronomia i el mòn del vi. Per a més informació cal trucar directament al celler.

 Es disposa d’aparcament gratuït.