Si encara no n’ets membre, suma’t a la Ruta del Vi DO Alella: tots fem territori!

Un any més obrim la convocatòria per rebre nous membres a La Ruta del Vi DO Alella, amb la determinació de seguir treballant en la construcció de la identitat vitiviníciola del nostre territori mitjançant la promoció econòmica i turística d’aquest.

La Ruta del Vi DO Alella està impulsada i gestionada pel Consorci de promoció enoturística del territori DO Alella. S’articula a través del Club del producte, que integra sota un objectiu comú interessos tant públics com privats, i està orientat a posar en valor tots els actius tangibles i intangibles que tenim en el territori de la DO Alella a través de la cultura vitivinícola mitjançant un pla d’actuació estratègica.

En termes generals, la Ruta de la DO Alella permet estructurar, potenciar i promocionar l’enoturisme com a producte d’interès estratègic dins la marca turística ENOTURISME DO ALELLA. L’enogastronomia, conjuntament amb el patrimoni historicocultural i la natura, esdevenen valors clau per a la promoció de les comarques del Maresme i el Vallès Oriental.

Llançat el 2016, es tracta d’un projecte jove amb una clara visió de creixement, i actualment comptem amb una setantena de membres associats en l’àmbit d’influència de la DO Alella. Entre els quals, la integren cellers, viticultors, enoteques, botigues especialitzades, restaurants, bars, hotels, allotjaments rurals, agències de viatges i d’activitats recreatives, guies turístics i professionals del sector, serveis de transport, museus i centres d’interpretació. Alhora, la Ruta aplega les administracions locals dels diferents municipis com a gestores d’una part dels valors i recursos del territori.

Les empreses adherides al Club del producte tenen presència en els diferents canals de promoció, ja sigui la web de promoció -on s’informa al dia de les activitats que organitzen els membres i se’n generen notícies-, el mapa-fulletó, el canal de comercialització digital i les xarxes socials. Per altra banda poden participar i col·laborar en totes les accions previstes dins el Pla de treball anual que es presenta cada any a totes les empreses. Aquestes accions van des de la participació en tallers de formació i treball, gestió i acompanyament a mitjans de premsa i operadors turístics en el territori, gestió de la plataforma de promoció i de comercialització online, assessorament turístic a les empreses, formació i assessorament en qualitat turística, entre d’altres.

Els objectius del Club del producte es poden enumerar en:
• Desenvolupar un producte turístic atractiu i viable estructurant l’oferta existent i creant-ne de nova
• Explotar el nínxol de mercat creixent i dinàmic (enoturisme)
• Millorar els resultats del sector turístic
• Generar riquesa al territori
• Ajudar a les empreses membres a obtenir uns ingressos complementaris
• Promocionar i comercialitzar conjuntament
• Diferenciar-nos com a territori vitivinícola. Identitat pròpia
• Garantir la qualitat del servei i aconseguir una destinació turística de qualitat

Així, els agents associats a la Ruta del Vi DO Alella es beneficien d’un pla d’actuació a curt i llarg termini, a través d’accions específiques de Relacions Públiques, màrqueting, promoció i formació. Entre les accions fixes que es duen a terme des del Consorci de Promoció enoturística i s’estableixen a un any vista i dels quals es beneficien els membres associats, es troben:

Cartelleria. Tercera edició del mapa de la Ruta del vi DO Alella (relació de membres adscrits, informació de contacte i localització geogràfica).

Participació a fires locals. Presència i representació des del Consorci a fires d’abast nacional, congressos i workshops. B-Travel – Saló Internacional de Turisme de Barcelona, Mercat d’Escapades, Buy Catalunya.

Des del Consorci de Promoció enoturística del territori DO Alella hem establert acords de col·laboració amb institucions que ens permeten sumar sinèrgies per ampliar l’abast de la promoció. Així:
• Membres afiliats a l’Agència Catalana de Turisme i a la Marca Enoturisme (Catalunya Experience)
• Membres afiliats al Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona (Barcelona És Molt Més)
• Conveni de col·laboració amb Turisme de Barcelona.

Promoció i construcció de marca a través d’un pla de comunicació digital.
Aquest inclou campanyes de promoció a mitjans de comunicació (generalistes, especialitzats i premsa local), relacions amb premsa i generació de notícies (comunicats i notes de premsa).

Pàgina web enoturismedoalella.cat. Suport de difusió de notícies, promoció i venda d’experiències enoturístiques a través de la Creació de producte i la plataforma de comercialització online.

Pla de comunicació a les xarxes socials d’Enoturisme DO Alella (Twitter, Instagram, Facebook).

Campanyes de promoció específiques: VI+, el mes de la Ruta del Vi DO Alella; Mercats amb DO Alella.

Accions formatives i workshops interns. Assessorament i atenció personalitzada a tots als agents associats (suport i consell en la promoció del propi negoci i en actes o activitats que organitzi de manera individual etc.)

Altres accions:
• Conveni de col·laboració amb la Roca Village
• Signatura del conveni de col•laboració amb el Circuit Barcelona – Catalunya
• Assessorament a les empreses membres del club
• Promoció de la Ruta a Barcelona ciutat (enoteques, restaurants, botigues especialitzades, oficines de turisme, agències receptives…)
• Acció de promoció amb Turisme de Barcelona
• Benchmarks

Us animem a consultar el Manual del Club de producte per conèixer en profunditat les característiques i beneficis de la Ruta del Vi DO Alella, i els requisits i les contrapartides per ser-ne membre associat.

Aquelles empreses que ho desitgin poden demanar més informació al Consorci de Promoció Enoturística del Territori de la DO Alella, per mitjà de mail a info@enoturismedoalella.cat o per telèfon al 935556353 per tal d’iniciar el procés d’adhesió si s’escau, i podran ser visitades per una de les tècniques d’enoturisme per tal de poder validar el compliment dels requisits que es demanen i per rebre de primera mà tota la informació relativa a la gestió turística del Consorci i del mateix Club de producte Ruta Vi DO Alella.

Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743 Warning: Illegal offset type in isset or empty in /usr/home/enoturismedoalella.com/web/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 3743

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *